Ipocrizia CNC-ului: Nymph()maniac II interzis în România?

Nymph(o)maniac
Nymph()maniac

 

Nu m-a impresionat Nymph()maniac I. Nici ca film, nici ca scene de sex, nici ca joc actoricesc (mai puțin scena în care apare Uma Thurman, chapéu). Cică partea a II-a ar fi mai dură, cu scene de sex mai expuse, în public și în trei, mai brutale, cu biciuri aruncate pe spatele și fesele lui Joe (Charlotte Gainsbourgh). Cu scene pe alocuri ratate și cu altele câteva geniale picurate de Lars von Trier.  Și cu alte câteva scene în care cu adevărat se joacă. En fin, un film controversat.

Nu pot însă să nu mă întreb, în toată vâltoarea nebuniei născute azi vis-a-vis decizia CNC-ului de a interzice filmul în România, următoarele (aici citez din Mărculescu, că atinge exact zona erogenă a problemei): “Toată pudibonderia nu mai folosește la nimic în epoca interneturilor. Absolut toate chestiile din film au și nume specializate pe site-urile de porno, nu-i ca și când von Trier ar fi inventat el roata.

Interdicții din astea ipocrit creștine, arhaice, rămășițe ale gândirii totalitare sunt semne ale unei societăți bolnave de ipocrizie și disperate după control.”

*Tot azi, membrii comisiei au interzis mai întâi, apoi s-au gândit și răzgândit, au revăzut filmul și momentan sunt în standby: se mai gândesc dacă îl oferă românilor în cinematografe sau dacă îi trimit pe torrent să înroșească liniile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s