Experiment București

Experiment București este un proiect fotografic care strânge laolaltă cadre făcute cu Iphone-ul, prin aplicația Instagram. Ceea ce înseamnă de fapt că nu e fotografic, să-i spunem mai degrabă o colecție de imagini inspiraționale.

Inspiraționale pentru că mi-am propus să adun la un loc mesaje pe lângă care trecem zilnic și le ignorăm, ne scapă ochiului, memoriei. Din grabă, din rutină, prin neprezență. Mesaje vii, colorate, diverse care împreună înseamnă vocea orașului, modul în care Bucureștiul vorbește fiecăruia din noi. Un fel de prăvălie de cultură urbană, cu de toate.

Vei găsi aici mesaje  desenate / scrise pe pereții din București, pe trotuare, pe garduri, pe școli. Statui simbolice pentru oraș (dar uitate de vreme), părți din clădiri, detalii arhitecturale,  clebăre lipite pe stâlpi, sloganuri scrise pe sacoșele trecătorilor, denumiri de străzi, anunțuri lipite pe ușa de intrare a blocului. Proiectul îmbină noul cu vechiul, graffiti-ul cu plăcuțele comemorative, istoria cu momentul, virtualul cu palpabilul.

Singura regulă: să trăiesc conștient și atunci când merg până la MegaImage-ul de la colț.

Orașul (ne) vorbește. Mi-am desfundat urechile. De azi aleg să merg cu ochii minții larg deschiși.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s